Dieren dumpen in crisistijd

Blog, Nieuws 28.2.2013

Dieren dumpen in crisistijd

Huisdier ziek? Op naar het asiel! Steeds meer mensen brengen in deze tijden van crisis hun huisdier naar het asiel, omdat er geen geld is voor duur voer of behandelingen. Dit is wat de Dierenbescherming en de dierenartsen signaleren, meldt het AD.

Asiel heeft last van crisis?
De kosten van de medicijnen en de behandelingen voor de zieke dieren kunnen baasjes niet meer betalen in deze tijden. Zij brengen het dier naar het Asiel. De ze zieke dieren die hier binnenkomen moeten worden verzorgd en behandeld. Dit betekend dat het asiel deze kosten voor rekening krijgt. Voor het asiel zijn dit zware financiële lasten. Deze berichten verschenen eind 2012 via onder andere Nu.nl en het NOS. In hoeverre is er een verband tussen het dumpen van de dieren en de economische crisis? Dit is wat de Dierenbescherming momenteel uitzoekt. Eind maart verwacht de Dierenbescherming resultaten van het onderzoek. Natuurlijk lichten wij u op tijd in over deze resultaten.

Verzekeren, juist nu
In alle tijden en zeker in tijden van de crisis raden wij en de KNMvD, Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, u aan om uw huisdier te verzekeren. Op deze manier bereidt u zich voor op onverwachtse kosten. Elke maand investeren klinkt misschien duur, maar een onverwachtse grote uitgave, daar bent u niet altijd op voorbereid. U wilt natuurlijk ook in minder gezonde tijden van uw huisdier blijven genieten. In voor en tegenspoed!

Ziek? Naar het asiel…

 

Vragen, opmerkingen of suggesties?