Waarom uw hond verzekeren?

Blog 10.9.2012

Waarom uw hond verzekeren?

Uw huisdier verzekeren, kost u maandelijks al gauw 10 tot 20 euro. Op jaarbasis is dit een hoop geld waarvan u niet direct iets terugziet. Is het daarom wel slim om een verzekering af te sluiten? Hoe groot is de kans dat er iets gebeurt met uw hond?
Bovenstaande vragen spelen bij veel mensen. Begrijpelijk, het gaat om veel geld en mensen denken ‘bij mijn hond gebeurt zoiets niet’. Toch is het belangrijk om uw huisdier te verzekeren. Honden kunnen aangeboren afwijkingen hebben of op straat een ongeluk krijgen. Ook honden krijgen griep of een ander virus. De behandeling van het parvovirus kost al snel 600,- euro. Dat ineens betalen, is niet voor iedereen zomaar te doen. Dat is een dure les.

Een veel gehoord argument om geen verzekering af te sluiten bij een (huisdier)verzekeraar is dat je het maandelijkse bedrag dat je betaald er niet uithaalt; ‘je kan beter zelf een potje maken en maandelijks wat geld wegleggen’. Ervaring leert ons dat dit vooral in de eerste paar maanden nog netjes gebeurt en daarna niet meer. Ook is dat potje snel leeg, als uw dier ouder wordt en vaker naar de dierenarts moet.

Het is daarom goed om eens naar de verschillende huisdierenverzekeraars te kijken, omdat deze de meeste ongevallen vergoedt. Tot soms wel vijfduizend euro per jaar. Om u zoveel mogelijk bij uw keuze te helpen, is deze site opgericht waar u alle huisdierverzekeraars met elkaar kan vergelijken. Zo ziet u direct waar u het meest voordelig uit bent!

Vragen, opmerkingen of suggesties?